14 Ekim 2020 Çarşamba

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi

 

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 dilim tam buğday ekmeği
  • 150 gram istiridye mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gram labne peyniri
  • 3 dal taze soğan
  • İnce kıyılmış maydanoz

İstiridye Mantarlı Tapas Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın.
  • Yağ ısındıktan sonra üzerine sarımsakları ekleyin.
  • Mantarları yıkayıp güzelce doğrayın.
  • Sarımsakların kokusu gelmeye başladığında, doğradığınız mantarları içine ilave edin.
  • Mantarları 2 dakika kavurun. Bu esnada 2 dal taze soğanı ince ince doğrayın.
  • Mantarların üzerine soya sosu ve taze soğanı ekleyin. 5-6 dakika kapağını kapatarak pişirin.
  • Servis tabağına ekmekleri dizin ve üzerine labne peyniri sürün.
  • Mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirin. Afiyet olsun.

İstiridye Mantarlı Tapas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Soya sosu kendiliğinden tuzludur. Bu yüzden ekstra tuz eklemeyin.
  • Lezzetini arttırmak için, sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Tarifte ev yapımı tam buğdaylı ekmek kullanabilirsiniz.
  • Ekmek dilimlerini servis etmeden önce kızartarak lezzetini arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder