6 Ekim 2020 Salı

Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi

 

Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300g yağlı et (ende dana)
  • 1 tane pancar
  • 1 tane domates
  • Çeyrek lahana
  • 2 tane soğan
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ

Borş (Pancarlı Ukrayna Çorbası) Tarifi Yapılışı

  1. Eti küp küp doğrayıp defne yaprağı ve kabuğunu çıkardığımız bir tane soğan ile beraber 2 litre suda 1 saat haşlıyoruz (soğanı bütün alıyoruz doğramıyoruz)
  2. Etler haşlanırken yüzeye çıkan köpüğü atıyoruz.
  3. Bu sırada pancarı, domatesi ve havucu ayrı ayrı kaserlerde rendeliyoruz, diğer soğanı ve patatesi küp küp kesiyoruz, çeyrek lahanayı da çok ince kesiyoruz.
  4. Etin haşlamasından 1 saat geçince pancarı ve patatesi ekliyoruz, yarım saat daha pişiriyoruz.
  5. Bu sırada tavada kızgın yağda doğranmış soğanı ve havucu yumuşayıp karamelize olana kadar 6-7 dakika kızartıyoruz.
  6. Sonra salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz, 2 dakika daha kızartıp rendelenmiş domatesi ekliyoruz, biraz daha kızartıp kızarmış sebzeleri çorbaya ekliyoruz.
  7. Çorbaya tuzu biberi ekliyoruz.
  8. En son çorbaya lahanayı ekleyip 7-8 dakika daha pişirip çorbayı ocaktan ekliyoruz. Lahanalar çok yumuşak olmayacak.
  9. Ekşi krema ve dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun! 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder