Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kemer patlıcan
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kıymalı sos için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Patates püresi için;
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı kadar süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğruyoruz. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletikten sonra suyunu süzüp kurulayıp kızartıyoruz.
- Patatesleri soyup doğrayıp haşlanmaya bırakıyoruz.
- Kıymayı kavuruyoruz. Suyunu salıp çekmeye yakın yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruz.
- Soğanların rengi dönünce salçaları ekliyoruz.
- Salça kokusu çıkınca küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip suyunu çekene dek kavuruyoruz.
- 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kıvam alana dek kavurup dinlenmeye bırakıyoruz.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp süt, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip ezerek püre haline getiriyoruz.
- Tepsinin / borcamın en altına patlıcanları diziyoruz.
- Üzerine sırasıyla kıymalı sosu ve patates püresini yayıyoruz.
- En üste kaşar peynirini serpiyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder