6 Ekim 2020 Salı

Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kıymalı sos için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Patates püresi için;

  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yalancı Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğruyoruz. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletikten sonra suyunu süzüp kurulayıp kızartıyoruz.
  2. Patatesleri soyup doğrayıp haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Kıymayı kavuruyoruz. Suyunu salıp çekmeye yakın yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekliyoruz.
  4. Soğanların rengi dönünce salçaları ekliyoruz.
  5. Salça kokusu çıkınca küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip suyunu çekene dek kavuruyoruz.
  6. 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip kıvam alana dek kavurup dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp süt, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip ezerek püre haline getiriyoruz.
  8. Tepsinin / borcamın en altına patlıcanları diziyoruz.
  9. Üzerine sırasıyla kıymalı sosu ve patates püresini yayıyoruz.
  10. En üste kaşar peynirini serpiyoruz.
  11. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder