Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kuşbaşı eti
- 150 gram arpacık soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet kapya biber
- 2 çay bardağı bezelye
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Buğu Kebabı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede yüksek ateşte etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Etleri yumuşayana kadar pişirin.
- Farklı bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve arpacık soğanı koyarak kavurun.
- Üzerine patates, kapya biber ve havuçları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
- Bezelyeyi, yumuşayan etleri, tuz, karabiber ve sarımsağı da havuçların üzerine ekleyin.
- 2 su bardağı et suyunu diğer tencereye ilave edin. Suyun yarını çekene kadar bu şekilde pişirin.
- Kebap piştikten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
- Üzerine beşamel sosu yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Buğu kebabını, kibrit patates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buğu Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Etleri daha kısa sürede haşlamak için, düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
- Eti nasıl mühürleyeceğinizi bilmiyorsanız, et mühürleme teknikleri yazımızdan faydalanabilirsiniz.
- Kebabı büyük bir kap yerine, küçük güveçlerde pişirerek de servis edebilirsiniz.
1 Porsiyon Buğu Kebabı Kaç Kalori?
- Buğu kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder