9 Ekim 2020 Cuma

Fırında Kök Sebzeler Tarifi

 

Fırında Kök Sebzeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet pancar
  • 2-3 adet yer elması
  • 1 adet siyah havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet küçük turp
  • 4-5 sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • Kekik
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Fırında Kök Sebzeler Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün sebzeleri bol suda yıkayın.
  • Geniş bir leğenin içerisine su ve sirke ekleyin. Yıkadığınız sebzeleri bu suda 15 dakika bekletin.
  • Bekletme işleminin ardından patateslerin kabuklarını soyun ve istediğiniz gibi doğrayın.
  • Yer elmalarını tekrar suda yıkayın ve topraklı kısım kalmadığından emin olun.
  • Eğer yer elmaları çok büyükse iki parçaya bölebilirsiniz.
  • Turp ve havuçları uzun şeritler halinde kesin.
  • Pancarları soymadan kullanın. Soğan ve sarımsakları da üzerine ekleyin.
  • Karışıma baharat ve yağ dökerek harmanlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve önceden ısıtılmış fırında kök sebzeleri 30 dakika pişirin.
  • Kök sebzeleri sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Kök Sebze Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pancarı pişirdikten sonra soymak daha kolay olacaktır.
  • Sebzelere istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak sebzelerin eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Aroma katmak için bir tutam zencefil tozu ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme işleminin sonlarında doğru ikiye böldüğünüz limonları da karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Fırında kök sebzeler, balık yemeklerinin yanına çok yakışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder