Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi
Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
- Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
- Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kimyonu ekleyip bu şekilde bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Ayrı bir tavada sıvı yağda arpa şehriyeleri renkleri koyulaşıncaya dek kavuralım.
- Önceden yıkamış olduğumuz bulgurlarla birlikte arpa şehriyeyi hazırladığımız harca dökelim.
- 3 su bardağı su ekleyip karıştırıp, kapağını kapatıp yüksek ateşde göz göz olana dek, daha sonra ise kısık ateşde pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp üzerine havlu kağıt kapatarak 10dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlendikten sonra karıştırıp servis ede biliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder