2 Ekim 2020 Cuma

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Bulgurlu Arpa Şehriyeli Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve kimyonu ekleyip bu şekilde bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağda arpa şehriyeleri renkleri koyulaşıncaya dek kavuralım.
  6. Önceden yıkamış olduğumuz bulgurlarla birlikte arpa şehriyeyi hazırladığımız harca dökelim.
  7. 3 su bardağı su ekleyip karıştırıp, kapağını kapatıp yüksek ateşde göz göz olana dek, daha sonra ise kısık ateşde pişirelim.
  8. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp üzerine havlu kağıt kapatarak 10dakika dinlenmeye bırakalım.
  9. Dinlendikten sonra karıştırıp servis ede biliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder