2 Ekim 2020 Cuma

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un (unu az az koyup kıvama göre ayarlayınız)

Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Tarifimizde kullanılacak margarinin oda sıcaklığında olduğuna dikkat ediniz.
  2. Uygun bir yoğurma kabının içine margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri katarak homojen hale gelene kadar karıştırınız.
  3. Daha sonra karışımın üzerine nişasta, kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  4. Un miktarı kullandığınız unun cinsine göre değişebilir, kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
  5. Elinize yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğurun.
  6. Fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizin, kurabiyeler kabaracağı için birazcık aralıklı koyabilirsiniz.
  7. Önceden ısıttığınız fırında 160 derecede 10-12dk pişirin.
  8. Üzeri çatlayıncaya kontrol edebilirsiniz, kızarmasını beklemeyin, beyaz bir kurabiye olacak :).
  9. Benim yaptıgım yuvarlaklardan(fındıktan biraz büyüktü) yaklaşık 25 tane kurabiye çıktı.
  10. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder