Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi
Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
- 2 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı kadar un (unu az az koyup kıvama göre ayarlayınız)
Nişastalı Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Tarifimizde kullanılacak margarinin oda sıcaklığında olduğuna dikkat ediniz.
- Uygun bir yoğurma kabının içine margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri katarak homojen hale gelene kadar karıştırınız.
- Daha sonra karışımın üzerine nişasta, kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Un miktarı kullandığınız unun cinsine göre değişebilir, kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
- Elinize yapışmayacak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizin, kurabiyeler kabaracağı için birazcık aralıklı koyabilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız fırında 160 derecede 10-12dk pişirin.
- Üzeri çatlayıncaya kontrol edebilirsiniz, kızarmasını beklemeyin, beyaz bir kurabiye olacak :).
- Benim yaptıgım yuvarlaklardan(fındıktan biraz büyüktü) yaklaşık 25 tane kurabiye çıktı.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder