6 Ekim 2020 Salı

Bulut Muhallebi Tarifi

 

Bulut Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 200 ml krema
  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata

Bulut Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Önce kremamızı yapıyoruz. Kremayı tencereye alıp altını açıp ısıtılıyoruz ama kaynatmıyoruz.
  2. Isınınca doğradığımız çikolataları ilave edip normal çikolatalı sos gibi olana kadar karıştırıyoruz. Dolaba kaldırıp 15-20 dakika bekletiyoruz👌🏻😋.
  3. Muhallebisi için.Krem şanti vanilya hariç bütün malzemeleri bir araya getirip çırpıyoruz.
  4. Pürüzsüz kıvam alınca ocağa alıp altı kısıp yavaş yavaş pişiriyoruz. Göz göz olunca ocağı kapatıp içine krem şanti ve vanilya ilave ediyoruz. Eğer çok şekerli sevmiyorsanız krem şantinin hepsini eklemeseniz de olur👍🏻.
  5. Dolaptan kremayı çıkartıp mikserle rengi açılana kadar çırpıyoruz. Çırptıkça yoğunlaşacak.
  6. Kuplara önce muhallebiyi sonra da kremayı ekliyoruz. Dolapta 4-5 saat dinlense yeter. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder