Çeşm-İ Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 6-7 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı süt
- 1 limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Üstüne;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Çeşm-İ Nigar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alınır. Kuru soğan doğranır ve tencereye alınarak sotelenir. Un ilave edilerek kavrulur.
- Sıcak su ilave edilir. Mercimekler eklenir. Mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
- Çorba blenderdan geçirilir.
- Bir yanda süt, limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlanır.
- Hazırlanan terbiye çorbaya aktarılır ve çorba bir iki taşım daha kaynatılır.
- 🍱 Servis ederken üzerine tereyağı ile kırmızı toz biber ve nane sosu gezdirilir. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder