14 Ekim 2020 Çarşamba

Çeşm-İ Nigar Çorbası Tarifi

 

Çeşm-İ Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6-7 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

Üstüne;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Çeşm-İ Nigar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alınır. Kuru soğan doğranır ve tencereye alınarak sotelenir. Un ilave edilerek kavrulur.
  • Sıcak su ilave edilir. Mercimekler eklenir. Mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Çorba blenderdan geçirilir.
  • Bir yanda süt, limon suyu ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlanır.
  • Hazırlanan terbiye çorbaya aktarılır ve çorba bir iki taşım daha kaynatılır.
  • 🍱 Servis ederken üzerine tereyağı ile kırmızı toz biber ve nane sosu gezdirilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder