14 Ekim 2020 Çarşamba

Domates Sosu Tarifi

 

Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo domates
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Kavanoz

Domates Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölüp tencereye alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca blenderden geçirelim.
  3. Kaynadıkça köpüklerini alalım, köpük çıkmadığı zaman ve istediğiniz kıvama gelince sirke ve tuzu ekleyip altını kapatalım.
  4. Ortalama 1, 5 – 2 saat.
  5. Sıcakken kavanozlara dolduralım ve sıkıca ağzını kapatıp ters çevirip soğumaya bırakalım.
  6. Kavanozların kapakları yeniydi ama gene de sıcak suda bekletip sıcakken kapattım.
  7. 250 ml 18 adet kavanoz çıktı.
  8. Domates ve kapak sıcak olduğu sürece tekrar suda kaynatmanıza gerek yok.
  9. Domatesleri ikiye böldükten sonra elimle bir kaç kez sıkarak yumuşattım sebebi daha çabuk yumuşuyor yapmasanız da olur zaten blenderden geçiyor.

Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder