Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kilo domates
- Yarım su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kavanoz
Domates Sosu Tarifi Yapılışı
- Domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölüp tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca blenderden geçirelim.
- Kaynadıkça köpüklerini alalım, köpük çıkmadığı zaman ve istediğiniz kıvama gelince sirke ve tuzu ekleyip altını kapatalım.
- Ortalama 1, 5 – 2 saat.
- Sıcakken kavanozlara dolduralım ve sıkıca ağzını kapatıp ters çevirip soğumaya bırakalım.
- Kavanozların kapakları yeniydi ama gene de sıcak suda bekletip sıcakken kapattım.
- 250 ml 18 adet kavanoz çıktı.
- Domates ve kapak sıcak olduğu sürece tekrar suda kaynatmanıza gerek yok.
- Domatesleri ikiye böldükten sonra elimle bir kaç kez sıkarak yumuşattım sebebi daha çabuk yumuşuyor yapmasanız da olur zaten blenderden geçiyor.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder