21 Ekim 2020 Çarşamba

Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi

 

Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 avuç kırık ceviz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağında rendelediğimiz sarımsak ve havuçları rengi dönene dek kavuruyoruz.
  2. Rendeleyip suyunu sıktığımız kabakları da ekleyip yumuşayana dek kavuruyoruz.
  3. Kabak ve havuç kavurmasını soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan kabak havuç kavurmasının üzerine yoğurt, mayonez ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız pul biberi de üzerinde gezdiriyoruz.

Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder