Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 1-2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 avuç kırık ceviz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Cevizli Havuç Ve Kabak Tarator Tarifi Yapılışı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağında rendelediğimiz sarımsak ve havuçları rengi dönene dek kavuruyoruz.
- Rendeleyip suyunu sıktığımız kabakları da ekleyip yumuşayana dek kavuruyoruz.
- Kabak ve havuç kavurmasını soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kabak havuç kavurmasının üzerine yoğurt, mayonez ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızdırdığımız pul biberi de üzerinde gezdiriyoruz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder