21 Ekim 2020 Çarşamba

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 7 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) su bardağı şehriye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Servis için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet pide

Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye suyu ve tavuk göğsünü ekleyip, ocağa alın.
  2. Tavuk eti pişene kadar haşlayın.
  3. Haşlanan tavuk etini didikleyip, bir tabağa alın.
  4. Kalan suyu süzgeçten geçirip, geri tencereye alın.
  5. Tavuk suyunu ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
  6. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın, kaynamakta olan tavuk suyuna hızlı hızlı çırparak ilave edin.
  7. Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak tekrar kaynayana dek pişirin.
  8. Ardından didikleyip kenara ayırdığınız tavuk etlerini, şehriyeyi ekleyin.
  9. Sarımsakları da içine rendeleyip, tekrar kaynayana dek karıştırın.
  10. Çorbanızın altını kapamadan önce tuzu ve karabiberi ekleyin.
  11. Kaynamaya tekrara başlayınca altını kapatın.
  12. Pideyi küp küp kesin. Bir tava alarak tereyağ ile ekmekleri ekleyin.
  13. Kızarana kadar karıştırarak pişirin. Böylelikle çorbanız hazır afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder