Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 7 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) su bardağı şehriye
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Servis için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet pide
Yoğurtlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye suyu ve tavuk göğsünü ekleyip, ocağa alın.
- Tavuk eti pişene kadar haşlayın.
- Haşlanan tavuk etini didikleyip, bir tabağa alın.
- Kalan suyu süzgeçten geçirip, geri tencereye alın.
- Tavuk suyunu ocağa alın ve kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın, kaynamakta olan tavuk suyuna hızlı hızlı çırparak ilave edin.
- Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak tekrar kaynayana dek pişirin.
- Ardından didikleyip kenara ayırdığınız tavuk etlerini, şehriyeyi ekleyin.
- Sarımsakları da içine rendeleyip, tekrar kaynayana dek karıştırın.
- Çorbanızın altını kapamadan önce tuzu ve karabiberi ekleyin.
- Kaynamaya tekrara başlayınca altını kapatın.
- Pideyi küp küp kesin. Bir tava alarak tereyağ ile ekmekleri ekleyin.
- Kızarana kadar karıştırarak pişirin. Böylelikle çorbanız hazır afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder