Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1, su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Margarin, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozu, derin bir kaba alınarak yoğrulur.
- Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
- Bir parçasına kakao ve sıvı yağ eklenerek iyice yoğrulur.
- Her iki hamur, fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlanır.
- Çiçek şekli verilerek fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder