13 Ekim 2020 Salı

Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1, su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozu, derin bir kaba alınarak yoğrulur.
  2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
  4. Bir parçasına kakao ve sıvı yağ eklenerek iyice yoğrulur.
  5. Her iki hamur, fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlanır.
  6. Çiçek şekli verilerek fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirilir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder