13 Ekim 2020 Salı

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ aldığımız tencereye soğan ve etleri alalım.
  2. Etlerin suyunu salmasını bekleyelim iyice suyunu saldıktan sonra salça ve 1 su bardağı su ekleyelim.
  3. Etlerin suyunu çekmesini bekleyelim suyu iyice çektikten sonra patates havuç ve domatesi küp küp doğrayalım.
  4. Onlarıda tenceremize ekleyelim iyice karıştıralım.
  5. Biraz da su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
  6. Sebzeler yumuşayınca bezelye ve baharatlarıda ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
  7. Yağlı kağıtlara birer porsiyonluk koyarak katlayalım.
  8. Önce uzun kenarları üst üste getirin daha sonra kısa kenarlar üst üste gelsin ve kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  9. 190 derece ısıttığımız fırında 15-20 dk tutalım. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder