Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
- Sıvıyağ aldığımız tencereye soğan ve etleri alalım.
- Etlerin suyunu salmasını bekleyelim iyice suyunu saldıktan sonra salça ve 1 su bardağı su ekleyelim.
- Etlerin suyunu çekmesini bekleyelim suyu iyice çektikten sonra patates havuç ve domatesi küp küp doğrayalım.
- Onlarıda tenceremize ekleyelim iyice karıştıralım.
- Biraz da su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
- Sebzeler yumuşayınca bezelye ve baharatlarıda ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
- Yağlı kağıtlara birer porsiyonluk koyarak katlayalım.
- Önce uzun kenarları üst üste getirin daha sonra kısa kenarlar üst üste gelsin ve kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
- 190 derece ısıttığımız fırında 15-20 dk tutalım. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder