Çikolata Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Çikolata dolgusu için;
- 1 paket çikolata (isteyen bitter tercih edebilir)
- 1 paket sıvı krema
Çikolata Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Unu da ilave ederek kek kıvamı elde edene dek çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek hamurumuz hazır olunca kalıbımızı margarinle yağlayıp,.
- Kek hamurunu eşit miktarlarda fazla doldurmadan kalıba döküyoruz.
- 180 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
- Pişen keklerimiz soğurken bizde çikolata dolgusunu hazırlamaya başlıyoruz.
- Derin bir tavaya. (ben sütlük kullanıyorum daha kolay oluyor)
- 1 paket sıvı kremayı alıyoruz ve ocağın altını en düşük seviyede açıyoruz.
- Kremamız eriyince içine 100 gram kadar çikolata koyup eriyene kadar kremayla karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
- Kremalı çikolatanın ilk sıcağı çıkınca soğuyan keklerin içlerine kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
- Keklerin iç dolgularını doldurma işlemi bitince yaklaşık 3 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. (çikolatamızın kıvam alıp donması için)
- Hazır olan kekimizi servis yaparken dilediğimiz gibi süslüyoruz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder