8 Ekim 2020 Perşembe

Çikolata Dolgulu Kek Tarifi

 

Çikolata Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Çikolata dolgusu için;

  • 1 paket çikolata (isteyen bitter tercih edebilir)
  • 1 paket sıvı krema

Çikolata Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Unu da ilave ederek kek kıvamı elde edene dek çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Kek hamurumuz hazır olunca kalıbımızı margarinle yağlayıp,.
  5. Kek hamurunu eşit miktarlarda fazla doldurmadan kalıba döküyoruz.
  6. 180 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
  7. Pişen keklerimiz soğurken bizde çikolata dolgusunu hazırlamaya başlıyoruz.
  8. Derin bir tavaya. (ben sütlük kullanıyorum daha kolay oluyor)
  9. 1 paket sıvı kremayı alıyoruz ve ocağın altını en düşük seviyede açıyoruz.
  10. Kremamız eriyince içine 100 gram kadar çikolata koyup eriyene kadar kremayla karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  11. Kremalı çikolatanın ilk sıcağı çıkınca soğuyan keklerin içlerine kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
  12. Keklerin iç dolgularını doldurma işlemi bitince yaklaşık 3 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. (çikolatamızın kıvam alıp donması için)
  13. Hazır olan kekimizi servis yaparken dilediğimiz gibi süslüyoruz.
  14. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder