8 Ekim 2020 Perşembe

Antakya Usulü Kısır 5 Çayının Vazgeçilmezi Tarifi

 

Antakya Usulü Kısır 5 Çayının Vazgeçilmezi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 ezilmiş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet taze nane

Baharatlar;

  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber var
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber

Antakya Usulü Kısır 5 Çayının Vazgeçilmezi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru ve baharatları yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Üzerine 1, 5 su bardağı kaynar haldeki sıcak suyu döküp karıştırın.
  3. Üzerine bir bez bez ve kapakla kapatıp bulgurun şişip yumuşamasını sağlayın .
  4. O arada yeşillikleri çok ince olacak şekilde doğrayıp hazır edin.
  5. Yumuşayıp şişen bulgurun üzerine salçaları yağı ezilmiş sarımsağı nar ekşisini ve yeşillikleri alıp güzelce karıştırdıktan sonra servis edilecek tabağı alın.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder