Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
İçi için:
- 2 adet muz
- Damla çikolata
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanyası için: bir kapta yumurtaları ve toz şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine ılık suyu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da eleyerek ekleyin.
- Bu aşamadan sonra bir spatula yardımıyla homojen bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı dökün ve tepsiye eşit olarak yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin. (bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. )
- oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kreması için: bir tencereye süt, yumurta sarısı, şekeri koyun ve karıştırmaya başlayın.
- İçerisine un, nişasta ve vanilyayı da ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alıp içerisine tereyağını ekleyin, karıştırın ve soğuması için kenara kaldırın.
- Birleştirme: hazırladığınız pandispanyanın tabanına kremayı sürün.
- Üzerine muzları dizin ve yağlı kağıt yardımıyla sarın. Buz dolabında dinlendirin.
1 gece buzdolabında bekletilen pastalar ertesi günü daha lezzetli oluyor 🙈.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder