5 Ekim 2020 Pazartesi

Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi

 

Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım çay bardağı soğuk süt
  •  1 tatlı kaşığı bal

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu (ben hazır sos kullandım)

Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce mikserle çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak kuru malzemelerin hepsini eleyerek karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz.
  4. 180 derece fansız fırında pişiriyoruz. (ince olacağı için sık sık kontrol edin çabuk pişiyor. Kurutmadan alın ve soğuduktan sonra çay bardağı ile yuvarlak bir şekilde kesin. ).
  5. Kreması için; öncelikle bal hariç bütün malzemeleri çırpın sonra balı da ekleyip biraz daha çırpın ve dolaba atın soğusun.
  6. Hepsi hazır olduktan sonra yuvarlak şeklinde kestiğimiz keklerimizin arasına krema koyuyoruz ve yanlarını da kremayla kaplıyoruz.
  7. Daha sonra yanlarını Hindistan cevizine buluyoruz. Son olarak üstüne de çikolata sosu koyup servis ediyoruz.

Afiyet olsun 🤍🤎.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder