Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 paket sıvı krema
- 1 poşet toz krem şanti
- Yarım çay bardağı soğuk süt
- 1 tatlı kaşığı bal
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Çikolata sosu (ben hazır sos kullandım)
Nefis İmam Sarığı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri güzelce mikserle çırpıyoruz.
- Ardından süt ve sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak kuru malzemelerin hepsini eleyerek karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz.
- 180 derece fansız fırında pişiriyoruz. (ince olacağı için sık sık kontrol edin çabuk pişiyor. Kurutmadan alın ve soğuduktan sonra çay bardağı ile yuvarlak bir şekilde kesin. ).
- Kreması için; öncelikle bal hariç bütün malzemeleri çırpın sonra balı da ekleyip biraz daha çırpın ve dolaba atın soğusun.
- Hepsi hazır olduktan sonra yuvarlak şeklinde kestiğimiz keklerimizin arasına krema koyuyoruz ve yanlarını da kremayla kaplıyoruz.
- Daha sonra yanlarını Hindistan cevizine buluyoruz. Son olarak üstüne de çikolata sosu koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun 🤍🤎.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder