6 Ekim 2020 Salı

Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi

 

Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un (Kontrollü ekleyelim)
  • 1 su bardağı süt
  • 80 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı (Beyazını içine ayıralım)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek su

İçine sürmek için:

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
  • Yarım çay bardağı süt

Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi Yapılışı

  1. 2 yemek kaşığı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve mayayı bir kasede eritiyoruz.
  2. Ayrı bir yoğurma kabına diğer malzemeyi alıp üzerine eriyen mayayı dökerek hamuru yoğuruyoruz.
  3. Hamur yumuşak bir kıvam da olacak (lütfen kontrollü ekleyelim unumuzu. Un kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. ) yoğur’duğumuz hamuru 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Daha sonra iç malzemesi deki ürünleri bir kâseye alıp macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  5. 1 saat dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile birincisini açıyoruz.
  6. Açılan hamurun içine macun kıvamındaki karışımın yarısını sürüp rulo şeklinde sarıp tepsiye alıyoruz.
  7. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp içine harcını sürüp rulo şeklinde sararak başka bir tepsiye alıyoruz. (bu malzemeden 2 âdet çörek elde ediyoruz)
  8. Daha sonra rulo halindeki çöreğin ortasından 1 cm. Bırakarak iki taraftan da uçlara doğru dikine kesiyoruz.
  9. Kestikten sonra iki tarafta da ikili örgü şeklini veriyoruz.
  10. Yarım saat bu şekilde tepsi mayasına bırakıyoruz.
  11. Mayalanma işlemi biten çöreklerimizi önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder