Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 su bardağı süt
- 80 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı (Beyazını içine ayıralım)
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek su
İçine sürmek için:
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
- Yarım çay bardağı süt
Çikolatalı Tarçınlı Çörek Babka Tarifi Yapılışı
- 2 yemek kaşığı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve mayayı bir kasede eritiyoruz.
- Ayrı bir yoğurma kabına diğer malzemeyi alıp üzerine eriyen mayayı dökerek hamuru yoğuruyoruz.
- Hamur yumuşak bir kıvam da olacak (lütfen kontrollü ekleyelim unumuzu. Un kalitesine göre değişiklik gösterebiliyor. ) yoğur’duğumuz hamuru 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra iç malzemesi deki ürünleri bir kâseye alıp macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- 1 saat dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane yardımı ile birincisini açıyoruz.
- Açılan hamurun içine macun kıvamındaki karışımın yarısını sürüp rulo şeklinde sarıp tepsiye alıyoruz.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp içine harcını sürüp rulo şeklinde sararak başka bir tepsiye alıyoruz. (bu malzemeden 2 âdet çörek elde ediyoruz)
- Daha sonra rulo halindeki çöreğin ortasından 1 cm. Bırakarak iki taraftan da uçlara doğru dikine kesiyoruz.
- Kestikten sonra iki tarafta da ikili örgü şeklini veriyoruz.
- Yarım saat bu şekilde tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Mayalanma işlemi biten çöreklerimizi önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder