Cin Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg cin biber
- 2 baş soyulmuş sarımsak (2 kavonoza kullandım)
1 litrelik kavanoz için
- 1, 5 yemek kaşığı turşuluk tuz
- 1 tatlı kaşığından az şeker
- 1 tatlı kaşığından az limon tuzu
- 1 bardak üzüm sirkesi öbür kavonoza 2 litrelikti bu kavonoza da 2, 5yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Kaynar su
- Birazcık nohut
Cin Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- Önce cin biberlerini yıkıyoruz uzun saplarını kısaltıp bıçak üçü ile delip bir kenara koyuyoruz.
- Sonra kavonozların altına nohut koyuyor.
- Üzerine bir kaç tane sarımsak atıyoruz (sarımsak ları doğuyoruz o zaman aroması daha güzel olur)ve biberleri dolduruyoruz.
- Aralarına yine sarımsak atarak üzerine yukarıdaki anlattığım ölçülerde tuzunu şekerini sirkesini ekleyip üzerine aldığı kadar kaynar su doldurup kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yere koyuyoruz. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun. 👌 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder