Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bardak ölçüleri su bardağı 200ml çay bardağı 100ml
Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
- Sonra süt ve sıvı yağı ilave edilip çırpılır.
- Vanilya, hamur kabartma tozu ve un ekleyip iyice çırpılır.
- Sonra tavamızı ocağa alıp ateşi açalım. 5 dakika ısınsın. Orta ateş olsun.
- Sonra küçük kepçeyle pankek harcından alıp tavamıza koyup pişirelim.
- Pankekler küçük küçük patlaklıklar çıkarınca ters çevirip diğer tarafını 10 saniye pişirip ateşten alın.
- Harç bitene kadar böyle yapın.
- Pankekler hepsi pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Not:tavamızı yağlamadan pankeklerimizi pişiriyoruz. Mutlaka yanmaz tava kullanalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder