10 Ekim 2020 Cumartesi

Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi

 

Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bardak ölçüleri su bardağı 200ml çay bardağı 100ml

Pankek (Tam Ölçüsünde) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır.
  2. Sonra süt ve sıvı yağı ilave edilip çırpılır.
  3. Vanilya, hamur kabartma tozu ve un ekleyip iyice çırpılır.
  4. Sonra tavamızı ocağa alıp ateşi açalım. 5 dakika ısınsın. Orta ateş olsun.
  5. Sonra küçük kepçeyle pankek harcından alıp tavamıza koyup pişirelim.
  6. Pankekler küçük küçük patlaklıklar çıkarınca ters çevirip diğer tarafını 10 saniye pişirip ateşten alın.
  7. Harç bitene kadar böyle yapın.
  8. Pankekler hepsi pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  9. Not:tavamızı yağlamadan pankeklerimizi pişiriyoruz. Mutlaka yanmaz tava kullanalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder