Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ara katı için:
- 2 toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Çikolata sosu:
- 200 ml kutu krema
- 200 gram çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri güzelce çarpalım.
- Daha sonra elenmiş un ,kakao ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım,.
- Kelepçeli kalıp tabanına yağlı kağıt serelim harcı kalıba dökelim.
- 175 derecede önceden ısıttığımız fırında 25 dk pişirelim.
- Her fırının pişirme süresi değişebilir. Kürdan yöntemi pişmesini kontrol edebilirsiniz.
- Pişen kek biraz ılındıktan sonra üzerini çatalla delelim ve 1 su bardası sütü dökelim.
- Ayrı bir kasede 2 poşet krem şanti 2 bardak sütümüzü iyice çırpıp içine 2 bardak hindistan cevizi içine boşaltım güzelce karıştıralım ve harcı kekin üzerine yayalım.
- 1 kutu kremayı ufak bir tencereye koyalım kaynama noktasına gelmeden ısınsın altını kapatalım içine çikolatamızı boşaltalım karıştırarak çikolatanın krema içerisinde erimesini sağlayalım onuda kekin üzerine dökelim.
- Buzdolabından çikolatası tutana kadar bekletelim, ve tatlımız servise hazır şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder