21 Ekim 2020 Çarşamba

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara katı için:

  • 2 toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Çikolata sosu:

  • 200 ml kutu krema
  • 200 gram çikolata

Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çarpalım.
  2. Daha sonra elenmiş un ,kakao ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım,.
  3. Kelepçeli kalıp tabanına yağlı kağıt serelim harcı kalıba dökelim.
  4. 175 derecede önceden ısıttığımız fırında 25 dk pişirelim.
  5. Her fırının pişirme süresi değişebilir. Kürdan yöntemi pişmesini kontrol edebilirsiniz.
  6. Pişen kek biraz ılındıktan sonra üzerini çatalla delelim ve 1 su bardası sütü dökelim.
  7. Ayrı bir kasede 2 poşet krem şanti 2 bardak sütümüzü iyice çırpıp içine 2 bardak hindistan cevizi içine boşaltım güzelce karıştıralım ve harcı kekin üzerine yayalım.
  8. 1 kutu kremayı ufak bir tencereye koyalım kaynama noktasına gelmeden ısınsın altını kapatalım içine çikolatamızı boşaltalım karıştırarak çikolatanın krema içerisinde erimesini sağlayalım onuda kekin üzerine dökelim.
  9. Buzdolabından çikolatası tutana kadar bekletelim, ve tatlımız servise hazır şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder