21 Ekim 2020 Çarşamba

Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi

 

Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • Yarım bardak nohut
  • 3 adet patates
  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık sadeyağ
  • 1 kaşık haspir veya kuru nane
  • Tuz, karabiber

Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı


  1. Et 2 litre 1 saat pişirilir ara ara kefi alınır, geceden ıslanmış nohut eklenerek 35-40 dakika daha pişirilir (bu süre düdüklü tencere ile kısaltabilirsiniz. )
  2. Soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve biraz tuzlu suda beklettikten sonra pişirdiğiniz et suyunda yumuşayana kadar pişirin.
  3. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın.
  4. Kaynayan et suyundan kepçe ile azar azar ilave ederek yoğurdu ılıştırın.
  5. Daha sonra kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ilave edin, 1 taşım kaynatın.
  6. Servis için üzerine sadeyağında hafif yaktığınız haspiri yoksa kuru naneyi gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder