Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- Yarım bardak nohut
- 3 adet patates
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 kaşık un
- 1 kaşık sadeyağ
- 1 kaşık haspir veya kuru nane
- Tuz, karabiber
Çorbamı Yemekmi Nev-i Şahsına Münhasır Yoğurtlu Patates Tarifi Yapılışı
- Et 2 litre 1 saat pişirilir ara ara kefi alınır, geceden ıslanmış nohut eklenerek 35-40 dakika daha pişirilir (bu süre düdüklü tencere ile kısaltabilirsiniz. )
- Soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve biraz tuzlu suda beklettikten sonra pişirdiğiniz et suyunda yumuşayana kadar pişirin.
- Yoğurt, yumurta ve unu çırpın.
- Kaynayan et suyundan kepçe ile azar azar ilave ederek yoğurdu ılıştırın.
- Daha sonra kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ilave edin, 1 taşım kaynatın.
- Servis için üzerine sadeyağında hafif yaktığınız haspiri yoksa kuru naneyi gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder