8 Ekim 2020 Perşembe

Cızlama Tarifi

 

Cızlama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 10 fincan un
  • 2 su bardağına yakın ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya

Üzeri için

  • 2 su bardağı çiğ kaymak
  • 2 su bardağı taze yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Cızlama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım.
  2. Hamurumuzu un su tuz şeker ve mayayı karıştırarak mayalayalım.
  3. Suyu dikkatli katalım ki hamurumuz ne cıvık ne katı olsun.
  4. Hamur mayalanırken kaymak yağ ve yoğurdu bir kapta homojenize olacak şekilde karıştıralım.
  5. Hamurumuz kabarıp 2 katı büyüklüğe ulaşınca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  6. Tepsinin her tarafı dolacak fakat sıkışmayacak şekilde dolduralım.
  7. (benim bu ölçüyle 2 tepsi çıkıyor).
  8. Sosumuzu üzerilerine paylaştıralım.
  9. Bu şekilde birazda tepside kabarmaya bırakalım.
  10. Daha sonra 230 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder