Cızlama Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 10 fincan un
- 2 su bardağına yakın ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
Üzeri için
- 2 su bardağı çiğ kaymak
- 2 su bardağı taze yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Cızlama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım.
- Hamurumuzu un su tuz şeker ve mayayı karıştırarak mayalayalım.
- Suyu dikkatli katalım ki hamurumuz ne cıvık ne katı olsun.
- Hamur mayalanırken kaymak yağ ve yoğurdu bir kapta homojenize olacak şekilde karıştıralım.
- Hamurumuz kabarıp 2 katı büyüklüğe ulaşınca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsinin her tarafı dolacak fakat sıkışmayacak şekilde dolduralım.
- (benim bu ölçüyle 2 tepsi çıkıyor).
- Sosumuzu üzerilerine paylaştıralım.
- Bu şekilde birazda tepside kabarmaya bırakalım.
- Daha sonra 230 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder