Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo erik
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 3 yemek kaşığı esmer şeker (Şart değil toz şeker de olur şekeri az geldiği için sonradan ekledim)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yaklaşık 10 adet damla sakızı dövülecek, çok minikler zaten 10 adet olduğuna bakmayın
Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı
- Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardım.
- Düdüklü tencereye aldım ve üzerine bir kahve fincanı şekeri serpip karıştırdım ve bir gece beklettim. Sabah kendi suyunu bıraktı üzerine dövdüğüm damla sakızın ekledim.
- Bir taşım kaynatıp şekerine baktım. Az gelince 3 yemek kaşığı esmer toz şeker ekledim. Neden esmer şeker demeyin😊evdeki esmer şekerin tarihi geçmeden arada tatlılar koyuyorum. Neyse sonra düdüklüde 5 – 10 dakika kontrollü pişirdim.
- Kapağını açtım el blenderi ile dırtt yaptım. Ve kevgirden geçirdim.
- Tekrar tencereye alarak karıştıra karıştıra koyu kıvam alana kadar pişirdim. İndirmeden limon suyunu ekledim.
- Hemen yiyeceksiniz buzdolabına, kış içinse sıcak olarak kavanozlayıp kaldırın. Bu arada marmelat parlak olsun diyorsanız kaynatırken bir çay kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder