10 Ekim 2020 Cumartesi

Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi

 

Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo erik
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker (Şart değil toz şeker de olur şekeri az geldiği için sonradan ekledim)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yaklaşık 10 adet damla sakızı dövülecek, çok minikler zaten 10 adet olduğuna bakmayın

Damla Sakızlı Erik Marmelatı (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkardım.
  2. Düdüklü tencereye aldım ve üzerine bir kahve fincanı şekeri serpip karıştırdım ve bir gece beklettim. Sabah kendi suyunu bıraktı üzerine dövdüğüm damla sakızın ekledim.
  3. Bir taşım kaynatıp şekerine baktım. Az gelince 3 yemek kaşığı esmer toz şeker ekledim. Neden esmer şeker demeyin😊evdeki esmer şekerin tarihi geçmeden arada tatlılar koyuyorum. Neyse sonra düdüklüde 5 – 10 dakika kontrollü pişirdim.
  4. Kapağını açtım el blenderi ile dırtt yaptım. Ve kevgirden geçirdim.
  5. Tekrar tencereye alarak karıştıra karıştıra koyu kıvam alana kadar pişirdim. İndirmeden limon suyunu ekledim.
  6. Hemen yiyeceksiniz buzdolabına, kış içinse sıcak olarak kavanozlayıp kaldırın. Bu arada marmelat parlak olsun diyorsanız kaynatırken bir çay kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder