Kuşburnu Şurubu (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kurutulmuş kuşburnu
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 2 çok küçük boy zencefil
- 15 adet karanfil
- 10 adet badem
- 5 adet kakule
- 2 adet kabuk tarçın
- 8 litre su
Kuşburnu Şurubu (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Kuşburnunu temiz bir beze veya buzdolabı poşetine koyup çatlatın.
- Diğer malzemeleri ve suyu ekleyip 45 dakika pişirin. (ben düdüklü tencerede pişirdim. )
- Süre sonunda soğuyunca kevgir yardımı ile süzün. Ve kapaklı bir şişeye doldurun. Buzdolabında 5-6 gün saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.Not: dilerseniz bir gün önceden kuşburnunu suda bekletebilirsiniz.O’ zaman daha kırmızı bir renk alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder