Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram tavuk göğsü veya but parçaları
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 yumurta
- 1 şişe sade soda
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsünü veya kemiksiz parçalarını parmak kalınlığında doğrayalım.
- Daha sonra baharatları tuzu ilave edip harmanlayalım. Başka bir kapta sosu için yumurtayı iyice çırpalım soda un ve diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
- Baharatlanan tavukların üzerine dökelim.
- Ağzını kapatalım ve en az bir saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra çok derin yağ olmayacak şekilde tavamıza sıvı yağ ekleyip iyice kızmasını bekleyelim tavuklarımızı bir masa yardımıyla alıp yağa atalım ve altın rengini alana kadar kızartalım.
- Dilerseniz soslarla atıştırmalık olarak dilerseniz yanına pilav ve bi salatayla ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder