20 Ekim 2020 Salı

Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavuk göğsü veya but parçaları
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 yumurta
  • 1 şişe sade soda
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Dışı Çıtır İçi Sulu Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü veya kemiksiz parçalarını parmak kalınlığında doğrayalım.
  2. Daha sonra baharatları tuzu ilave edip harmanlayalım. Başka bir kapta sosu için yumurtayı iyice çırpalım soda un ve diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
  3. Baharatlanan tavukların üzerine dökelim.
  4. Ağzını kapatalım ve en az bir saat buzdolabında dinlendirelim.
  5. Daha sonra çok derin yağ olmayacak şekilde tavamıza sıvı yağ ekleyip iyice kızmasını bekleyelim tavuklarımızı bir masa yardımıyla alıp yağa atalım ve altın rengini alana kadar kızartalım.
  6. Dilerseniz soslarla atıştırmalık olarak dilerseniz yanına pilav ve bi salatayla ana yemek olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder