Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml su bardağı ile
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- 2, yada 3 adet şeftali
- 3 yemek kaşığı kırık fındık parçaları
Şeftalili Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ, vanilya uygun bir kaba alınır ve 2-3 dakika çırpılır.
- Elde ettiğimiz sosdan bir su bardağı ayrılır buzdolabında saklanır.
- Kapta kalan sosa üç yumurta eklenir tekrar iki üç dakika çırpılır.
- Son olarak kabartma tozu ve un eklenir güzelce karışana kadar tekrar çırpılır.
- 24 cm kek kalıbına yağlı kağıt serilir.
- Kek hamuru kalıba dökülür. Şeftaliler yıkanıp kabuğu soyulur elma dilimi şeklinde doğranır.
- Kek hamurunun üzerine dizilir.
- Kırık fındık parçaları serpiştirilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 yada 45 dakika kontrollü pişirilir.
- Kekimizi fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapılır.
- Kekimiz fırından çıkınca 2 dakika sonra ayırmış olduğumuz sosumuzu kekimizin üzerine dökülür bir fırça yardımıyla her yerine güzelce dağıtılır.
- Kekimiz bir iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 👌👌👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder