20 Ekim 2020 Salı

Şeftalili Kek Tarifi

 

Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml su bardağı ile
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 2, yada 3 adet şeftali
  • 3 yemek kaşığı kırık fındık parçaları

Şeftalili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ, vanilya uygun bir kaba alınır ve 2-3 dakika çırpılır.
  2. Elde ettiğimiz sosdan bir su bardağı ayrılır buzdolabında saklanır.
  3. Kapta kalan sosa üç yumurta eklenir tekrar iki üç dakika çırpılır.
  4. Son olarak kabartma tozu ve un eklenir güzelce karışana kadar tekrar çırpılır.
  5. 24 cm kek kalıbına yağlı kağıt serilir.
  6. Kek hamuru kalıba dökülür. Şeftaliler yıkanıp kabuğu soyulur elma dilimi şeklinde doğranır.
  7. Kek hamurunun üzerine dizilir.
  8. Kırık fındık parçaları serpiştirilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 yada 45 dakika kontrollü pişirilir.
  9. Kekimizi fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapılır.
  10. Kekimiz fırından çıkınca 2 dakika sonra ayırmış olduğumuz sosumuzu kekimizin üzerine dökülür bir fırça yardımıyla her yerine güzelce dağıtılır.
  11. Kekimiz bir iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 👌👌👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder