8 Ekim 2020 Perşembe

Dızmana Tarifi

 

Dızmana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 6 buçuk su bardağı un

İç harcı ;

  • 300 gram lor peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerindeki sos için ;

  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Dızmana Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir kaba ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı alıp çırpıyoruz.
  2. Ardından yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz en son unu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamur kendini topladıktan sonra üzerine streç film ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Bir kaba lor peyniri ve iki yemek kaşığı sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
  5. Mayalanan hamuru alıp un yardımıyla bezeler haline getiriyoruz.
  6. Daha sonra oklava ile açıp içerisine lor peyniri bol bol koyup sarıyoruz.
  7. Daha sonra kesip yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Kenara alıp bu şekilde de 30 dk mayalandırıyoruz derin bir kaba üzeri için sos malzemelerini koyup çırpıyoruz.
  9. Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurun üzerine döküyoruz.
  10. Daha önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına tepsimizi atıyoruz.
  11. Üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz afiyet olsun. Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Un miktarı bende tam ölçüdür. Ama undan una değişiklik gösterebilir de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder