Dızmana Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 6 buçuk su bardağı un
İç harcı ;
- 300 gram lor peynir
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerindeki sos için ;
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Dızmana Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir kaba ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı alıp çırpıyoruz.
- Ardından yumurta, sıvı yağ ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz en son unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamur kendini topladıktan sonra üzerine streç film ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
- Bir kaba lor peyniri ve iki yemek kaşığı sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru alıp un yardımıyla bezeler haline getiriyoruz.
- Daha sonra oklava ile açıp içerisine lor peyniri bol bol koyup sarıyoruz.
- Daha sonra kesip yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- Kenara alıp bu şekilde de 30 dk mayalandırıyoruz derin bir kaba üzeri için sos malzemelerini koyup çırpıyoruz.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurun üzerine döküyoruz.
- Daha önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına tepsimizi atıyoruz.
- Üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz afiyet olsun. Pişme süresi fırından fırına değişebilir. Un miktarı bende tam ölçüdür. Ama undan una değişiklik gösterebilir de
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder