Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 1 adet soğan
- 300 gram kıyma
- 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1/2 (yarım) su bardağı un
Diğer malzemeler için:
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 4/5 bardak su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1, 5 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limonun suyu
- kıyılmış bir tutam maydanoz
Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı
- Köfteyi hazırlamak için kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, rendeleyip suyunu sıktığınız soğan, tuz, karabiberi bir kaba alın.
- Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun.
- Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Yayvan bir kaba unu dökün ve köfteleri una bulayın.
- Kabuğunu soyduğunuz havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye sucu yağı koyun ve ısındıktan sonra havuç, patatesi ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Sebzeler hafifçe kavrulup renk değiştirmeye başlayınca suyu ekleyin, sonra kısık ateşte kaynayana dek kapağı kapalı şekilde pişirin.
- Kaynadıktan sonra baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Kaynamış olan sebzeli suya misket büyüklüğünde hazırladığınız köftelerinizi birer birer bırakın.
- Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu sırada terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyu bir kasede çırpın.
- Köfteler pişip şiştikten sonra sebzelerin de pişme kıvamını kontrol edin.
- İkisi de pişmişse, suyundan bir kepçe alarak terbiyeye karıştırın ve ılıştırın.
- Ardından tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak terbiyeyi ekleyin.
- Yemeği kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder