4 Ekim 2020 Pazar

El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi

 

El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 çay bardağı süt
  • Çörekotu
  • Susam
  • Haşhaş

İç Harcı İçin

  • 2 adet haşlanmış büyük patates
  • Tuz
  • 3 adet yeşil soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 kase lor peynir

El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi haşladım ezdim tuzladım. İsterseniz baharatta ilave edebilirsiniz ben eklemedim.
  2. Soğan ve maydanozu doğradım ayrı bir kaba aldım üzerine peynir, tuz ve karabiber ekledim karıştırdım.
  3. Süt ve sıvı yağı derin bir kaseye aldım karıştırdım, yufkayı ikiye böldüm, her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımı sürdüm.
  4. Yufkalara peynir ya da patatesli harçtan ilave ederek tepsinin eni kadar yanlardan katladım rulo haline getirdim.
  5. Yağlı kağıt serili tepsime dizdim bütün malzemeler bitene kadar yaptım.
  6. Üzerlerine kalan süt ve yağ karışımını sürdüm (Yetmezse ilave yapabilirsiniz)
  7. En üste susam, çörekotu ve haşhaş serptim.
  8. 220 derecede kızarana kadar pişirdim. Benim fırınımda yaklaşık 25 dakika sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder