El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 çay bardağı süt
- Çörekotu
- Susam
- Haşhaş
İç Harcı İçin
- 2 adet haşlanmış büyük patates
- Tuz
- 3 adet yeşil soğan
- 7-8 dal maydanoz
- 1 kase lor peynir
El Açması Tadında Yufka Böreği Tarifi Yapılışı
- Patatesi haşladım ezdim tuzladım. İsterseniz baharatta ilave edebilirsiniz ben eklemedim.
- Soğan ve maydanozu doğradım ayrı bir kaba aldım üzerine peynir, tuz ve karabiber ekledim karıştırdım.
- Süt ve sıvı yağı derin bir kaseye aldım karıştırdım, yufkayı ikiye böldüm, her birinin üzerine süt ve sıvı yağ karışımı sürdüm.
- Yufkalara peynir ya da patatesli harçtan ilave ederek tepsinin eni kadar yanlardan katladım rulo haline getirdim.
- Yağlı kağıt serili tepsime dizdim bütün malzemeler bitene kadar yaptım.
- Üzerlerine kalan süt ve yağ karışımını sürdüm (Yetmezse ilave yapabilirsiniz)
- En üste susam, çörekotu ve haşhaş serptim.
- 220 derecede kızarana kadar pişirdim. Benim fırınımda yaklaşık 25 dakika sürdü.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder