16 Ekim 2020 Cuma

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket margarin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizden un hariç hepsini bir kaba koyup yoğuralım, unu yavaş yavaş ekleyelim.
  2. Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım içerisine tarçın, şeker koyup biraz kavrulmaya bırakalım.
  3. O sırada hamurumuz biraz bekleyecektir.
  4. Hamurdan büyük bir parça alıp iki yağlı kağıt arasına koyalım oklava /merdane yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açalım.
  5. Açılan hamuru tepsimize yerleştirelim, kalan hamuruda kağıtların arasına koyup onuda açalım ve yuvarlak olan hamuru şeritler halinde keselim.
  6. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine iç harcımızı koyalım.
  7. Üzerine şeritli olan hamuru ilk önce yatay sonra dikey olcak şekilde dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlımızı pişirelim.
  9. Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri ilave edelim. Servise hazır, afiyet olsun 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder