Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket margarin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Malzemelerimizden un hariç hepsini bir kaba koyup yoğuralım, unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Elmaları rendeleyip bir tavaya alalım içerisine tarçın, şeker koyup biraz kavrulmaya bırakalım.
- O sırada hamurumuz biraz bekleyecektir.
- Hamurdan büyük bir parça alıp iki yağlı kağıt arasına koyalım oklava /merdane yardımıyla hamuru yuvarlak bir şekilde açalım.
- Açılan hamuru tepsimize yerleştirelim, kalan hamuruda kağıtların arasına koyup onuda açalım ve yuvarlak olan hamuru şeritler halinde keselim.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine iç harcımızı koyalım.
- Üzerine şeritli olan hamuru ilk önce yatay sonra dikey olcak şekilde dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlımızı pişirelim.
- Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri ilave edelim. Servise hazır, afiyet olsun 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder