Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 500 gr kemikli veya kemiksiz et
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
Etli Keşkek Tarifi Yapılışı
- 1 gece önceden aşurelik buğday ıslanır.
- Et nohut ve buğday düdüklüde haşlanır. Ben ayrı yapıyorum keşkek dövüleceği için.
- Sonra pişen buğday blender ile güzelce ezilir .
- Etini katıp gene blender çekilir ,nohut ilave edilir ve tuzu katılır.
- Ayrı bir tavada yağ toz biber salça kızdırılır üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder