16 Ekim 2020 Cuma

Etli Keşkek Tarifi

 

Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 500 gr kemikli veya kemiksiz et
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ

Etli Keşkek Tarifi Yapılışı

  1. 1 gece önceden aşurelik buğday ıslanır.
  2. Et nohut ve buğday düdüklüde haşlanır. Ben ayrı yapıyorum keşkek dövüleceği için.
  3. Sonra pişen buğday blender ile güzelce ezilir .
  4. Etini katıp gene blender çekilir ,nohut ilave edilir ve tuzu katılır.
  5. Ayrı bir tavada yağ toz biber salça kızdırılır üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder