Elmalı Tersyüz Kek Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için ;
- 2 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin
Keki için ;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı un
- 2 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
Elmalı Tersyüz Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin bir tava ya da tencerede tercih ediyoruz.
- Tabanı için şekeri koyup kısık ateşte karamel olana kadar eritiyoruz.
- O sırada bir kapta yumurta, vanilyaları ve şekeri çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip 1- 2 tur karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyerek güzelce çırpın ve kenara alın.
- Karamel olan şekerimize tereyağını ekliyoruz. 5 dakika boyunca karıştırın.
- Dilimlediğimiz elmaları diziyoruz. Ben yarım ay şeklinde yaptım dilerseniz yuvarlakta keserek koyabilirsiniz.
- Kek harcınızı dökün ve 20 ile 25 dakika arası kontrollü bir şekilde kısık ateşte pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
- Pişen kekinizi 5 dakika dinlendirin ve servis tabağınıza dikkatlice ters çevirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder