3 Ekim 2020 Cumartesi

Elmalı Tersyüz Kek Tarifi

 

Elmalı Tersyüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için ;

  • 2 adet elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin

Keki için ;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı un
  • 2 adet vanilya
  • 2 adet kabartma tozu

Elmalı Tersyüz Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir tava ya da tencerede tercih ediyoruz.
  2. Tabanı için şekeri koyup kısık ateşte karamel olana kadar eritiyoruz.
  3. O sırada bir kapta yumurta, vanilyaları ve şekeri çırpıyoruz.
  4. Sıvı yağ ve sütü ekleyip 1- 2 tur karıştırın.
  5. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyerek güzelce çırpın ve kenara alın.
  6. Karamel olan şekerimize tereyağını ekliyoruz. 5 dakika boyunca karıştırın.
  7. Dilimlediğimiz elmaları diziyoruz. Ben yarım ay şeklinde yaptım dilerseniz yuvarlakta keserek koyabilirsiniz.
  8. Kek harcınızı dökün ve 20 ile 25 dakika arası kontrollü bir şekilde kısık ateşte pişirin.
  9. Kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  10. Pişen kekinizi 5 dakika dinlendirin ve servis tabağınıza dikkatlice ters çevirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder