Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı un kontrollü ekleyelim lütfen
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam, çörekotu vs.
Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazı, sıvı yağ, sirkeyi çırpıyoruz.
- Mahlebi ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Un hariç diğer katı malzemeleri iyice karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz.Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli veriyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp, çörek otu susam ne varsa döküyoruz.
- Kurabiyelerimizi önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder