3 Ekim 2020 Cumartesi

Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi

 

Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un kontrollü ekleyelim lütfen
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu vs.

Katı Yağsız Mahlepli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta beyazı, sıvı yağ, sirkeyi çırpıyoruz.
  2. Mahlebi ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  3. Un hariç diğer katı malzemeleri iyice karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş ekliyoruz.Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  5. Hamurdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli veriyoruz.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  7. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu susam ne varsa döküyoruz.
  8. Kurabiyelerimizi önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder