Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yaklaşık 7 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına su, süt, maya ve şeker alınarak karıştırılır.
- Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.
- Yoğurulan hamur 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak, elde yuvarlanıp (hangi şekilde isteniyorsa) yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 10 dakika kadar daha bekletilir.
- 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. 🍩.
🍽️afiyet olsun🍽️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder