17 Ekim 2020 Cumartesi

Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi

 

Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına su, süt, maya ve şeker alınarak karıştırılır.
  2. Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
  3. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.
  4. Yoğurulan hamur 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
  5. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak, elde yuvarlanıp (hangi şekilde isteniyorsa) yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 10 dakika kadar daha bekletilir.
  7. 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. 🍩.

🍽️afiyet olsun🍽️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder