12 Ekim 2020 Pazartesi

Erikli Kek Tarifi

 

Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım kilo erik

Erikli Kek Tarifi Yapılışı

  1. 2 yumurta 1 bardak şeker ile iyice çırpılır daha sonra süt ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  2. 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1, 5 tatlı kaşığı tarçın eklenir.
  3. Minik minik doğranmış bir su bardağı erik karışıma katılıp tekrar karıştırılır.
  4. Dilim dilim hazırlanmış erik ile üzeri süslenerek 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  5. Erikler kekin içini yumuşak bırakacağı için iyice pişirmeniz gerekiyor.
  6. Yiyenlerin bayılacağı çok lezzetli bir kek oluyor afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder