Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tuzsuz etimek
Muhallebisi İçin
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
Şerbeti İçin
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
Üzeri İçin
- 2 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce etimek tatlımızın muhallebisi için 3 su bardağı sütü 4 yemek kaşığı şekeri 3 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı nişastayı ve 1 paket vanilini tenceremize alıyoruz.
- Muhallebimiz göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebimiz kıvamına gelince soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra etimeklerimizin şerbeti için 1. 5 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Şerbetimizi kaynamaya yakın olunca ocaktan alıyoruz ve şerbetimizi etimeklerimizin üzerlerine döküyoruz.
- Eti meklerimizin şerbetini döktükten sonra 2 paket toz krem şantiye ve 2 su bardağı sütü çırpıyoruz.
- Muhallebimizi şerbetini döktüğümüz etimeklerimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Son işlem olarakta krem şantimizi muhallebimizin üzerine döküyoruz. Krem şantiyi eklemeden önce mutlaka muhallebinin sıcaklığına bakmalısınız.
- Eğer sıcaksa krem şantiyi eritecektir.
- Etimek tatlımız hazır, dilediğinizce servis edebilirsiniz.
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder