20 Ekim 2020 Salı

Etimek Tatlısı Tarifi

 

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tuzsuz etimek

Muhallebisi İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etimek tatlımızın muhallebisi için 3 su bardağı sütü 4 yemek kaşığı şekeri 3 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı nişastayı ve 1 paket vanilini tenceremize alıyoruz.
  2. Muhallebimiz göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebimiz kıvamına gelince soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra etimeklerimizin şerbeti için 1. 5 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
  4. Şerbetimizi kaynamaya yakın olunca ocaktan alıyoruz ve şerbetimizi etimeklerimizin üzerlerine döküyoruz.
  5. Eti meklerimizin şerbetini döktükten sonra 2 paket toz krem şantiye ve 2 su bardağı sütü çırpıyoruz.
  6. Muhallebimizi şerbetini döktüğümüz etimeklerimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Son işlem olarakta krem şantimizi muhallebimizin üzerine döküyoruz. Krem şantiyi eklemeden önce mutlaka muhallebinin sıcaklığına bakmalısınız.
  8. Eğer sıcaksa krem şantiyi eritecektir.
  9. Etimek tatlımız hazır, dilediğinizce servis edebilirsiniz.
  10. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder