20 Ekim 2020 Salı

Ev Ekmeği Tarifi

 

Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un ( Ben yarısını çavdar unu, yarısını da tam buğday unu kullandım)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı bal

Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı malzemeleri ve mayayı karıştırıp sonra da unu ilave ediyoruz.
  2. İyice yoğurup üzerine streç film çekip 1 buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanınca tekrar yoğurup ekmek şekli veriyoruz.
  4. Tereyağı ile yağlanmış ve un serpilmiş baton borcam kalıba ekmeğimizi yerleştirip üzerini (Fazla derin olmayan) üç çizik atıyoruz.
  5. Soğuk fırının içine en alt rafa koyuyoruz üzerini mutlaka varsa borcamın kapağını yoksa yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
  6. Fırını 200 dereceye ayarlayıp 50 dakika bu şekilde pişiriyoruz 50 dakika sonra üzerini açıp 10 dakikada bu şekilde pişiriyoruz.
  7. Pişince hemen tel ızgaranın üzerine alıp soğumaya bırakıyoruz.
  8. Yapacak olanlara afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder