Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram un ( Ben yarısını çavdar unu, yarısını da tam buğday unu kullandım)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı bal
Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Önce sıvı malzemeleri ve mayayı karıştırıp sonra da unu ilave ediyoruz.
- İyice yoğurup üzerine streç film çekip 1 buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanınca tekrar yoğurup ekmek şekli veriyoruz.
- Tereyağı ile yağlanmış ve un serpilmiş baton borcam kalıba ekmeğimizi yerleştirip üzerini (Fazla derin olmayan) üç çizik atıyoruz.
- Soğuk fırının içine en alt rafa koyuyoruz üzerini mutlaka varsa borcamın kapağını yoksa yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp 50 dakika bu şekilde pişiriyoruz 50 dakika sonra üzerini açıp 10 dakikada bu şekilde pişiriyoruz.
- Pişince hemen tel ızgaranın üzerine alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yapacak olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder