Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 paket taze maya
- 3 bardak su
İçi için;
- 500 gram dana kıyma
- 3 tane soğan
- 3 tane çarliston kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane konserve soyulmuş domates
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- Göz kararı biber
- Tuz
- Tatlı toz biber
- İsot
- 5 kaşık tereyağı (rama)
- 1 su bardağı sıvıyağı ( rapsöl)
Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese merhaba.
- Hamur için öncelikle geniş büyük bir kaba 3 su bardağı su dökülür .
- İçine maya atılıp çırpılır. Böyle hamur daha yumuşak oluyor.
- 10 dakika bekletilir, sonra yavaş yavaş hazırlanmaya başlanır .
- Un yoğura yoğura eklenir tuz ilave edilir.
- Kıvama gelinceye kadar yoğurulur.
- Daha sonra hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra iç harcı hazırlanılır öncelikle büyük bir kaba kıyma konup ,soğan mixerde küçük doğranır .
- Daha sonra biberler, konserve domates mixerde çekilir.
- Daha sonra öbür harçlarda dökülüp karıştırılır biraz dinlenmeye bırakılır.
- Daha sonra hamur küçük bezelere ayrılıp açılmaya başlanır.
- Üstüne harç konup sürülüp ister fırında 200 derece ister (silex ) de pişirmeye başlanılır.
- Ben bu tarifden 23 tane lahmacun yaptım tadı çok lezzetli oldu tavsiye ederim yapmasıda çok kolay. Ben severek yaptım size şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder