2 Ekim 2020 Cuma

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 paket taze maya
  • 3 bardak su
İçi için;
  • 500 gram dana kıyma
  • 3 tane soğan
  • 3 tane çarliston kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane konserve  soyulmuş domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Göz kararı biber
  • Tuz
  • Tatlı toz biber
  • İsot
  • 5 kaşık tereyağı (rama)
  • 1 su bardağı sıvıyağı ( rapsöl)

Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhaba.
  1. Hamur için öncelikle geniş büyük bir kaba 3 su bardağı su dökülür .
  2. İçine maya atılıp çırpılır. Böyle hamur daha yumuşak oluyor.
  3. 10 dakika bekletilir, sonra yavaş yavaş hazırlanmaya başlanır .
  4. Un yoğura yoğura eklenir tuz ilave edilir.
  5. Kıvama gelinceye kadar yoğurulur.
  6. Daha sonra hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  7. Daha sonra iç harcı hazırlanılır öncelikle büyük bir kaba kıyma konup ,soğan mixerde küçük doğranır .
  8. Daha sonra biberler, konserve domates mixerde çekilir.
  9. Daha sonra öbür harçlarda dökülüp karıştırılır biraz dinlenmeye bırakılır.
  10. Daha sonra hamur küçük bezelere ayrılıp açılmaya başlanır.
  11. Üstüne harç konup sürülüp ister fırında 200 derece ister (silex ) de pişirmeye başlanılır.
  12. Ben bu tarifden 23 tane lahmacun yaptım tadı çok lezzetli oldu tavsiye ederim yapmasıda çok kolay. Ben severek yaptım size şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder