Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- Küçük bir parça haşlanmış tavuk göğsü
- Küçük bir kase(3 yemek kaşığı kadar iri doğranmış ceviz )
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- Havuçlarımızı rendeliyoruz.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip havuçlarımızı yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz.
- Havuçlar piştikten sonra soğuyana kadar bekliyoruz.
- Haşlanmış tavuk göğsünü mümkün olduğunca küçük doğruyoruz.
- Soğuyan havuçları uygun bi karıştırma kabına alıp mayonez nar ekşisi tavuk göğsü ceviz ilave ediyoruz yoğurtu kontrollü bi şekilde ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis tabağına alıyoruz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not; havuçların büyüklüğüne göre yoğurt miktarı değişebilir kıvamına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder