2 Ekim 2020 Cuma

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • Küçük bir parça haşlanmış tavuk göğsü
  • Küçük bir kase(3 yemek kaşığı kadar iri doğranmış ceviz )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlarımızı rendeliyoruz.
  2. Tavaya sıvı yağ ekleyip havuçlarımızı yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavuruyoruz.
  3. Havuçlar piştikten sonra soğuyana kadar bekliyoruz.
  4. Haşlanmış tavuk göğsünü mümkün olduğunca küçük doğruyoruz.
  5. Soğuyan havuçları uygun bi karıştırma kabına alıp mayonez nar ekşisi tavuk göğsü ceviz ilave ediyoruz yoğurtu kontrollü bi şekilde ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis tabağına alıyoruz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not; havuçların büyüklüğüne göre yoğurt miktarı değişebilir kıvamına göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder