12 Ekim 2020 Pazartesi

Ev Yapımı Hamburger Tarifi

 

Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Hamburger Ekmeği İçin

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un
  • Üzerine sürmek için çok az süt

Köftesi İçin

  • 750 gram kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı ketçap ( isteğe bağlı)
  • 1 tane kuru soğan( robottan çekip suyunu sık)
  • 1 diş sarımsak ( rendele)
  • Yarım su bardağı galete unu
  • İç malzemesi
  • Cheddar peyniri
  • Domates
  • Salatalık turşusu
  • Kıvırcık
  • Ketçap, mayonez

Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamburger ekmeklerimizi yapalım.
  2. Su, süt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve şekeri karıştıralım daha sonra bir paket maya ve 6 su bardağı unu kontrollü bir şekilde dökerek yoğuralım.
  3. Ele yapışan bir hamur olması gerek sonra üzerini streçle sarıp mayalanmasını bekleyelim.
  4. Hamur mayalanırken bizde köftemizi hazırlayalım köfte için gerekli tüm malzemeleri katıp karıştıralım baharatlar içine güzelce karışsın, sonra şeklini verelim (Ben kavanoz kapağının içine streç serip şeklini o şekilde verdim) sizde nasıl şekil vermek isterseniz öyle verin.
  5. Köftelerimizin şekli bitince buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz bu ölçüden 12 adet köfte çıkıyor.
  6. Kabaran hamurumuzu tezgaha alalım önce ortadan 2 ye bölelim sonra her 2 parçayıda 6 ya bölelim toplamda 12 adet beze yapalım yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  7. Üzerlerine elimizle bastıralımki çok kabardığında hamburger şeklinde olsun. 45-50 dakika üzerine bez örtüp tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
  8. Kabaran hamburger ekmeklerimizin üzerine fırça yardımıyla süt sürelim çok bastırmadan nazikçe sürelim ki kabaran ekmeklerimizin havası sönmesin. 200° lik önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Ekmeklerimiz de piştikten sonra köftelerimizi kızartalım tavadan almadan üzerine cheddar peyniri koyalım ekmeğimizi ortadan kesip bir tarafına ketçap diğer tarafına mayonez sıkalım.
  10. Ketçap sıktığımız ekmeğin üzerine köftemizi koyalım onun üzerine domates dilimi daha sonra turşu dilimi ve kıvırcık koyup ekmeğimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder