12 Ekim 2020 Pazartesi

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi

 

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kalan pirinç pilavı (10 yemek kaşığı) yada pirinç 1 çay bardağı)
  • Haşlanmış kemik (1 adet)
  • Haşlanmış kemik suyu (1 bardak)
  • Tereyağ
  • Biber ve domates salçası
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Zerdaçal
  • Zencefil

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır eriyince 1 tatlı kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası konulur.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra içine önceden haşlanmış etli kemik atılır. Ardından 1 bardak kemik suyu erimesi için bırakılır.
  3. 10 yemek kaşığı pilav, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, zerdaçal ve zencefil konularak 6 bardak su ile kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynadıktan 5 dakika sonra servise hazır :)
  5. İçindeki kemiğin etlerini de içine sıyırabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder