Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 kesme şeker
- Yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 buçuk bardak un (her zamanki gibi kontrollü ekleyin, yumuşak hamur elde edin, mayalanması için yarım saat yeterli hatta 10 dk bile yeterlidir.)
İç malzemeler;
- 250 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı yağ
- Baharatlar ve yarım çay bardağı su
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Unu ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
- Ele yapışmayan hamur elde edin.
- İç harcı hazırlayana kadar hamuru mayalandırın. Fazla süreye gerek yok.
- Daha sonra hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.
- Kıyma ve maydanoz hariç malzemeleri rondoda çekin.
- Kıymayı ve maydanozu ekleyin.
- Maydanozu ince kesin.
- Hamurdan bezeler alın ve orta boy merdane yardımı ile açın.
- İç harcı hamura kaşık yardımı ile sürün.
- İster 200 derece fırında isterse kapaklı teflon tavada pişirin.
- Ben çabuk olsun diye ikisinde de pişirdim.Hep bu şekilde yapıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder