2 Ekim 2020 Cuma

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 kesme şeker
  • Yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk bardak un (her zamanki gibi kontrollü ekleyin,  yumuşak hamur elde edin, mayalanması için yarım saat yeterli hatta 10 dk bile yeterlidir.)
İç malzemeler;
  • 250 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Baharatlar ve yarım çay bardağı su

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için un hariç malzemeleri ekleyip karıştırın.
  2. Unu ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
  3. Ele yapışmayan hamur elde edin.
  4. İç harcı hazırlayana kadar hamuru mayalandırın. Fazla süreye gerek yok.
  5. Daha sonra hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.
  6. Kıyma ve maydanoz hariç malzemeleri rondoda çekin.
  7. Kıymayı ve maydanozu ekleyin.
  8. Maydanozu ince kesin.
  9. Hamurdan bezeler alın ve orta boy merdane yardımı ile açın.
  10. İç harcı hamura kaşık yardımı ile sürün.
  11. İster 200 derece fırında isterse kapaklı teflon tavada pişirin.
  12. Ben çabuk olsun diye ikisinde de pişirdim.Hep bu şekilde yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder