17 Ekim 2020 Cumartesi

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

 

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kesme şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya veya 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 700 gram orta yağlı dana kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su ( harç koyu kıvamlı olursa )

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için; ılık su, süt ve şekeri yoğurma kabına alın.
  2. Ardından mayayı da ilave ederek, mayanın erimesini bekleyin.
  3. Yağı tuzu ve unu ilave edip, hamuru yoğurun.
  4. Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Kıymalı harcı için:maydanoz hariç bütün malzemeleri rondodan çekin ve bir kaba alın.
  6. Maydanozu ince ince doğrayıp karışıma ilave edin yağı ve diğer baharatları da ekleyin gerekirse su ilavesi yapın.
  7. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve boyutunu istediğiniz şekilde açın.
  8. Üzerine 2 kaşık kadar kıymalı harcı yayın.
  9. Ben silex makinesinin 5 ayarında pişirdim siz isterseniz tavada veya fırında pişirebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Bu ölçülerden 27- 28 adet lahmacun çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder