7 Ekim 2020 Çarşamba

Ev Yapımı Lavaş Tarifi

 

Ev Yapımı Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Ev Yapımı Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin.
  • Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın.
  • Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın.
  • Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın. Üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Lavaş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Lavaş hamuru, mantı hamurundan biraz daha kalın bir şekilde açılmalıdır.
  • Hamuru oda sıcaklığında dinlendirerek daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tarif ölçülerinden orta boyutlarda 10 adet lavaş elde edilmektedir.
  • Lavaşları sonradan ısıtmak için mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.

1 Adet Lavaş Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet lavaş, yaklaşık 185 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder