Ev Yapımı Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 5.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Ev Yapımı Lavaş Nasıl Yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın.
- Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin.
- Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın.
- Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın.
- Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın. Üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Lavaş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Lavaş hamuru, mantı hamurundan biraz daha kalın bir şekilde açılmalıdır.
- Hamuru oda sıcaklığında dinlendirerek daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
- Tarif ölçülerinden orta boyutlarda 10 adet lavaş elde edilmektedir.
- Lavaşları sonradan ısıtmak için mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.
1 Adet Lavaş Kaç Kalori?
- Orta boyutlarda bir adet lavaş, yaklaşık 185 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder