Ev Yapımı Sebzeli Noodle (Sebzeli Makarna) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket kepekli makarna
- 1 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet kamber biber
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz ( sebzeler için )
- 1 çay kaşığı tuz ( makarnayı haşlamak için )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
Ev Yapımı Sebzeli Noodle (Sebzeli Makarna) Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri yıkayın, çekirdeklerini temizleyin. Yaklaşık aynı uzunluklarda olacak şekilde jülyen doğrayın.
- Wok tavayı ocağa alın zeytin yağını ısıtın. İlk olarak rendelenmiş sarımsakları 30 saniye kadar soteleyin.
- Daha sonra sırasıyla havuç, patlıcan, biberler ve son olarak kabakları ilave edin.
- Tavayı sallayarak 2-3 dakika soteleyin. Başka bir tencerede makarnayı haşlayın.
- Sotelenen sebzelere baharatları ekleyin ve makarnanın haşlama suyundan ekleyin.
- Bu su oranını kendi isteğinize göre ayarlayın. 1-2 dakika su ile kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Ocağın altını kapatıp limon kabuğu ve suyunu ekleyip servis kasesine alın.
*Bu tarifi orijinal noodle makarnası ile veya spagetti ile yapabilirsiniz.
*Servis esnasında üzerine ince kıyılmış maydanoz ve ince doğranmış taze soğan ile brunoise (brunuaz)(küçük yemeklik) doğranmış mor soğan ilave edilebilir.
*Ocağı kapattıktan sonra 2-3 yemek kaşığı soya sosu eklenebilir. Fakat soya sosu tuzlu olduğu için pişme esnasındaki tuz oranına dikkat edin.
*Tercihe göre içerisine haşlanıp minik minik didiklenmiş tavuk veya et ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder