Evde Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğanın suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
- Kimyon
- Kekik
- Kuru nane
Servis İçin
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- Maydanoz
- 2 adet domates
- Kornişon turşu
Evde Döner Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kıyma bir yoğurma kabına alınır. Üzerine rendelenmiş olduğunu soğanın suyu sıkılır, 2 diş sarımsak rendelenir, tuz karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber atılıp güzelce yoğurulur.
- Daha sonra yoğurmuş olduğumuz kıyma bir streç film üzerine alarak silindir şekli verilir ve sıkı bir şekilde sarılarak kenarlarından buzdan kaldırdı.
- Buzlukta en az 4-5 saat dondurulur (Bir gün önceden yapılırsa daha iyi olur)
- Servis için gerekli olan patatesler kızartmalık şekilde doğuralım kızartılır.
- Soğanlar piyazlık doğranır, maydanozlar temizlenir.
- Kornişon turşular ince ince doğranır ve yine aynı şekilde domateslerde doğranıp servis için hazır hale getirilir.
- Daha sonra dolapta dondurmuş olduğumuz dönerim iz alınır ve keskin bir bıçak yardımıyla ince ince kesilir ve teflon tavada güzelce arkalı önlü kızartılarak pişirilir.
- Not: Biraz buzlu oluyor pişirmeye başladığımızda iyice piştikten sonra çevirdiğimiz zaman dağılma olmuyor teflon tava ya çok az yağ damlatabilir siniz zaten etin kendi yağı çıkıyor yağ olmasa da olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder