Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Margarin ve vanilya hariç tüm malzemelerimizi tencereye alıp koyuşana kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaştıktan sonra üstüne margarini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynamaya başladığında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Muhallebimizin fincandan kolayca çıkması için fincanımızı ıslatıyoruz.
- Daha sonra üstüne kepçe yardımıyla muhallebimizi döküyoruz.
- İsteğe göre muhallebiyi kaseye de doldurabiliriz.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra bozdolabına koyuyoruz ve 2 saat kadar bekletiyoruz.
- Ardından tatlımızı fincandan çıkarıp servise hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder