4 Ekim 2020 Pazar

Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi

 

Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Fincan Tatlısı Sütlü Muhallebi Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve vanilya hariç tüm malzemelerimizi tencereye alıp koyuşana kadar karıştırıyoruz.
  2. Koyulaştıktan sonra üstüne margarini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  4. Muhallebimizin fincandan kolayca çıkması için fincanımızı ıslatıyoruz.
  5. Daha sonra üstüne kepçe yardımıyla muhallebimizi döküyoruz.
  6. İsteğe göre muhallebiyi kaseye de doldurabiliriz.
  7. İlk sıcaklığı gittikten sonra bozdolabına koyuyoruz ve 2 saat kadar bekletiyoruz.
  8. Ardından tatlımızı fincandan çıkarıp servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder