Evde Pide Tarifi İçin Malzemeler
- Bir kilo un
- Bir yaş baya
- Yarım su bardağı süt
- Ve 3 şu bardağı su
- Suyu azar azar ekleyelim ele yapismayacak bir kıvam elde edip mayalanmasi için üzerini kapatıp bir saat kadar bekletelim
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- İki soğan
- 3 tane domates
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı bul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı damates salçası
- Bir tatlı kaşığı kadar tuz
- Üzerine sürmek için 2 yumurta
- Not ben hepsini göz kararı yaptım bir ölçü vermek gerekiyor sözde istediğiniz gibi kişi sayısına göre hazırlayan bilir siniz
Evde Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle unu sütü ve maya yı ve suyu ekleyip hamur elde edip mayalanması için iyice dinlendirelim.
- Hamurumuzu dinlendirmeye bıraktık tan sonra iç harcını hazırlayalım.Yarım kilo az yağlı kıyma mızı bir kapa alalım.
- İki yeşil biber iki kırmızı biberi iki soğanı ve bir tutam maydanozu blandırdan geçirelim.
- 3 domatesi de en son içine atıp tekrar blandırda vuralım.
- Küçük önce kıyılmış malzemeleri kıymanın üzerine ilave edip yarım çay bardağı yağı pul iner ve karabiberi ve tuzu ve salçayı da ekleyip iyice karıştıralım.
- İç harcı hazırlandık dan sonra mayalanmış hamuru muzu bezeler haline alıp sonra açalım bir oklava yardımı ile ince bir hamur açtıkdan sonra bir yuvarlak aparatla keselim.
- Yuvarlak aparatınız yoksa çaydanlık kapağı ile hamurun üzerine bastırıp keselim.
- Kestiğimiz hamurun üzerine bir yemek kaşığı iç harcı ekleyip kenarlardan kapatalım.
- Tepsiye alıp şeklini verip üzerine yumurta sürelim.
- 180 ile 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim deneyecekler e şimdiden affiye olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder