18 Ekim 2020 Pazar

Evde Pide Tarifi

 

Evde Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir kilo un
  • Bir yaş baya
  • Yarım su bardağı süt
  • Ve 3 şu bardağı su
  • Suyu azar azar ekleyelim ele yapismayacak bir kıvam elde edip mayalanmasi için üzerini kapatıp bir saat kadar bekletelim
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı biber
  • İki soğan
  • 3 tane domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı bul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı damates salçası
  • Bir tatlı kaşığı kadar tuz
  • Üzerine sürmek için 2 yumurta
  • Not ben hepsini göz kararı yaptım bir ölçü vermek gerekiyor sözde istediğiniz gibi kişi sayısına göre hazırlayan bilir siniz

Evde Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle unu sütü ve maya yı ve suyu ekleyip hamur elde edip mayalanması için iyice dinlendirelim.
  2. Hamurumuzu dinlendirmeye bıraktık tan sonra iç harcını hazırlayalım.Yarım kilo az yağlı kıyma mızı bir kapa alalım.
  3. İki yeşil biber iki kırmızı biberi iki soğanı ve bir tutam maydanozu blandırdan geçirelim.
  4. 3 domatesi de en son içine atıp tekrar blandırda vuralım.
  5. Küçük önce kıyılmış malzemeleri kıymanın üzerine ilave edip yarım çay bardağı yağı pul iner ve karabiberi ve tuzu ve salçayı da ekleyip iyice karıştıralım.
  6. İç harcı hazırlandık dan sonra mayalanmış hamuru muzu bezeler haline alıp sonra açalım bir oklava yardımı ile ince bir hamur açtıkdan sonra bir yuvarlak aparatla keselim.
  7. Yuvarlak aparatınız yoksa çaydanlık kapağı ile hamurun üzerine bastırıp keselim.
  8. Kestiğimiz hamurun üzerine bir yemek kaşığı iç harcı ekleyip kenarlardan kapatalım.
  9. Tepsiye alıp şeklini verip üzerine yumurta sürelim.
  10. 180 ile 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim deneyecekler e şimdiden affiye olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder